А в коя клетка се посочва дивидента изплатен на собственик на ЕООД?  Домакинства ли?
И аз да попитам нещо за справката по чл.73 ал.1. Нали с нея се подава дивидента изплатен на собственика на ЕООД?  Доколкото виждам е с код 814. За първи път изплащаме и за това питам да съм сигурна. Благодаря предварително
Само да споделя какво направих.
1. Заличаваща декларация 1+коригираща декларация 6 с нулеви суми
2,Редовни декларации 1 и 6 с верните данни
Приети са всички и задълженията са коригирани.
Така направих,но не ми приема коригиращата декларация , защото срока е до 31.10,
От 2-3г. подписвам всякакви отчети само с ел. подпис, където може разбира се. Поне от името на съставителя. Ако и управителя има, и неговия слагам и не се занимавам със сканиране и прочие. Приемат се.
Благодаря. Точно това ме интересуваше,
Може би не се изразих правилно. Не става въпрос за самото подаване, а за прикачените файлове. Отчетите и декларациите дали могат да са подписани с електронен подпис.
Може ли документите за публикуване в търговския регистър да бъдат подписани с електронен подпис /в PDF формат/. Някой правил ли го е?
Здравейте, може ли да се подаде Заявление за Дерегистрация по ЗДДС на фирма с оборот под 100 хил.лв и регистрирана със задължителна Регистрация през м.Юли 2022 год. ?
Здравейте. Минахте ли процедурата по дерегистрация? Ако сте какво Ви искаха?И аз смятам да я предприема,а регистрацията ни е като при Вас от 2022г.
Намерих това ако има и груги с подобен казус
А салдото по сметката за задължение по лизинга?
Имам следния казус: Фирмата има автомобил на изплащане от 2018г. Заведев е със следната операция: 205,625/159. Начислявани са и амортизации. Отказва се от договора в полза на трето лице,което да го доизплати. Как следва да се осчетоводи това, че доста се пообърках. Благодаря предварително за съветите.
Съвсем се обърках май. Лице има облагаеми доходи с код 101 и болнични от работодател с код 104. В бележката по чл.45 посочваме ли сумата на болничния или тя е само в чл.73, ал.6?
Болничните за първите три дни от работодател не са ли с код 107?
Относно изплатени доходи на физ,лица упражняващи свободна професия. Нали от началото на 2022г им издадоха служебно номера които да ползват вместо ЕГН. Как ги вписвате в справката- с този номер ли? Или с ЕГН?
Благосаря за съветите
Фирмата си е действаща и дейността не е прекъсвана/малко магазинче/, Просто се сменя собственика.
 Договорът за продажба на дяловете е от 26юли, А4 е подадено в търговския регистър също на 26юли. Имаше грешки които са изправени и в момента пише че се изчаква тридневен срок. Т.е.вписването ще е на 1или2 август.   Въпросът ми е от коя  дата  трябва новият собственик да започне да се осигурява като СОЛ-на договора или на вписването?
Благодаря за съветите
Като получих протокола за подаването на декларации 1 и 6 видях че в полето за код за вид плащане съм попълнила 6 вместо 5. Иначе сумите са ОК. Според вас трябва ли да направя корекция или не?
Здравейте
Налага се да направя корекция на подадена вече декларация по ЗКПО за 2021г. Срокът още не е изтекъл, но не знам как. Дали е като при физическите лица просто да подам нова и тя да замести предната? Ако някой може да сподели ще съм благодарна.